Day 3

Tisdag 7 November 2017

Idag vaknade vi klockan 5 för att sedan gå till bussen 6.30. Vi kom lite tidigt så vi hann med en tidigare buss. Men när vi skulle byta buss så fick vi istället vänta 20 minuter på den. Det var inte så kul för det var 3 grader utomhus då och Olle hade ingen vinterjacka. När vi kom till skolan väntade vi i kaffeterian. Det som är annorlunda i kaffeterian i jämförelse med i Sverige är att det är eleverna som styr allt. Kassan , när alla ska gå till sina klassrum, servering och så vidare. I sverige styrs allt av personal.

Första lektionen så delades vi in i Grupp 1 och Grupp 2 som igår. Grupp 1 fick jobba med några mätövningar. Grupp 2 fick jobba med " de-icing system" inne i stora hangaren. Sen blev det rast, då blev  Emmy och Tilda vänner med 3 stycken från skolan. Dorion , Quentin and Matteo. dom var väldigt snälla och försökte verkligen ha en konversation med oss och försökte prata engelska så gott de kunde.

Klockan 12 var det lunch. Då fick vi kyckling med ris eller fisk med ris. Mini baguetterna var lika goda som igår. Men man får inget smör till brödet. Alla äter brödet utan något på alls. Tilda och Alex tycker det är väldigt gott ändå eftersom de inte är så förtjusta i smör. Efter lunchen hade vi lång rast igen så vi alla 5 gick till ett cafe som låg 5 minuter gångväg ifrån skolan. Där tog vi varsin croissant och kaffe. Vi satt ute i solen för just då var det ganska varmt ute. Sen gick vi tillbaka till skolan och letade på anders och sami för att få mer inofrmstion om hur vi tar oss till flygplatsen när vi ska hem sen om en månad.

Sen började nästa lektion. Då var vi alla 5 i samma grupp men hamna med varsin fransman att jobba med. Vi var i lilla hangaren. Tilda jobbade med att demontera en motor, Olle jobbade med motorn på en A320, Alex jobbade också på motorn på A320, Hampus jobbade med att ta bort ventliations rör och Emmy jobbade med att demontera ett sidroder. Vi alla insåg att elevrna kunde kanppt nå engelska, så det blev mycket användning av googel översätt. Och det kommer det säkert bli framöver också. '

Skoldagen slutade klockan 16.30, då gick vi direkt till bussen. Vi hoppade av på en station efter vögen som låg precis utanför Lidl. Där handlade vi kyckling och rostbröd. Sen hoppade vi på samma busslinje igen och tog oss hem. När vi kommit hem började vi direkt med maten. Idag var det Tildas tur att laga mat. Hon lagade kyckling med ris och currysås.

Nu är klockan 20.30 och vi sitter och kollar på film samtidigt som vi skriver detta inlägg. Imorgon börjar vi klockan 10 med idrott i 1 timme och 30 minuter sen slutar vi. Så imorgon blir det en lugn dag.

Hälsningar - Hampus , Olle , Tilda , Emmy och Alex


Thursday 7 of November 2017

Today was a funny but difficult day. 
First of all, our class started 8am and we had a hard time waking up but we worked it through. 
First time we took the bus to school today, so to be sure we went from the aparment 6.30am, it turned out that it only took about 10 minuts to walk to the bus stop. To get to school we had to switch buses and we were going to take the bus that went 7am but we walked so fast we could take the 6.42am bus... Good that it didn't take so long time for us to walk but bad because we had to wait 21minutes for the next bus. If we took the 7am bus we would wait 5minutes. But now we know. 

Today we worked in the small and big hangar. We made some new friends as well at the school, Dorion , Quentin and Matteo. They tried their best at speaking english and having a conversation with us whoch we thought was really nice of them since some students just ignored us. 

It is really hard to work with the french students because they have a hard time speaking english... 
Some tried to speak english and some just didn't wanna try at all... google translate was the favorite site today. 

We ate lunch at 12 a clock, today it was chicken and rice for lunch. The mini baugettes were good as always. But they do not serve butter to the bread as we do in sweden. 

We went home at 4.30 PM and took the bus to Lidl to buy some more food.
Then we took the bus home and started cooking the food. Today it was Tildas day to make food. She cooked chicken curry with rice. 

We wanted to stay in tonight so as I'm writing this we are starting the movie. 
Tomorrow we start 10 a clock with gym class, the only class actually. 

Sincerly tired students; Emmy, Tilda, Hampus, Olle and Alex. :)


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Day 1

Day 2